Kunstenaars&CORe-integratie voor kunstenaars en professionals uit de culturele sector

Kunstenaars&CO begeleidt kunstenaars bij het opbouwen en onderhouden van een professionele beroepspraktijk. Of helpt zoeken naar betaald werk dat te combineren is met het kunstenaarschap. Voor kunstenaars uit alle disciplines en professionals uit de culturele sector biedt Kunstenaars&CO re-integratietrajecten aan.


Voor wie?
Iedere kunstenaar of professional uit de culturele sector die langer dan zes maanden een WW- of WIA-uitkering ontvangt, kan na overleg met het UWV, ervoor kiezen een IRO met Kunstenaars&CO af te sluiten.


Wat kunnen we voor u betekenen?
Kunstenaars&CO is niet alleen door het UWV aangemerkt als goedgekeurd re-integratiebedrijf, maar heeft ook veel kennis van de kunstsector en de beroepspraktijk van kunstenaars. En veel ervaring in ondernemen en persoonlijke effectiviteit voor en door kunstenaars. Wij werken zonder wachttijden en u krijgt een vaste contactpersoon. Met Kunstenaars&CO beschikt u over toegang tot een groot netwerk in de kunst- en cultuursector.


Stappenplan
Het re-integratieplan begint met een intakegesprek met een coach van Kunstenaars&CO. In dit gesprek komen uw achtergrond, situatie en toekomstplannen aan bod. Als u ervoor kiest om met Kunstenaars&CO in zee te gaan, maakt u samen met uw coach een re-integratieplan. In dit plan staat stapsgewijs de aanpak naar economische zelfstandigheid.

 

Nadat het UWV het plan heeft goedgekeurd, vergoeden zij de kosten van de begeleiding. Een re-integratieplan bij Kunstenaars&CO bestaat meestal uit loopbaanoriëntatie, coaching en begeleiding. Een aantal onderdelen kunnen ook in groepsverband gevolgd worden.


Wat doet Kunstenaars&CO nog meer? 

Kunstenaars&CO ondersteunt kunstenaars bij het verwerven van een zelfstandig inkomen uit hun werk als kunstenaar. Daarvoor heeft Kunstenaars&CO een breed scala van producten en diensten in huis die kunstenaars en medewerkers uit de culturele sector kunnen gebruiken bij hun verdere professionalisering. Zie www.kunstenaarsenco.nl

 

Wilt u een afspraak?

Bel met de Kunstenaarslijn: 0900 535 25 99 (10 cent/m) of stuur een e-mail met uw persoonsgegevens naar iro@kunstenaarsenco.nl.

Kijk ook op onze website:
http://www.kunstenaarsenco.nl